Nazolabial bölge denilen alan yanak ile üst dudak burun bölgesini ayıran yaşlandıkça ve kilo alıp verdikçe derinliği artan yüzün yaşlılık belirtilerinden olan bölgedir. Nazolabial bölge dolgusu yüz gençleştirme basamaklarından biri olup, ehil ellerde yapıldığında çok iyi sonuçlar alınan bir bölgedir.
Nazolabial bölge dolgusu (hüzün çizgisi) için birçok yöntem vardır. Ben çift kat dolgu yöntemini kullanıyorum. Yaptığım yöntemle yanak bölgesinin daha fazla gerilmesini ve göreceli olarak toparlanmasını sağlıyorum. Nazolabial bölgenin (hüzün çizgileri) tamamen silinmesi dolgu da kesinlikle amaç değildir ve hiçbir şekilde doğal bir uygulama olamaz. Nazolabial bölgedeki geçişi yumuşatmak ve mevcut derinliği azaltmak ana hedeftir. Bunu hasta ve doktor aralarında çok iyi konuşarak mutabakat sağlamalıdır. Eğer hastayı yanlış bilgilendirip gereksiz beklentiler içerisine sokarsanız, hastayı da kendinizi de mutsuz edersiniz.
Nazolabial bölgenin (hüzün çizgileri) derinliğine göre kullanılan dolgunun miktarı değişir ve ortalama orta yaş grubunda orta derinlikte bir nazolabial bölgenindüzeltilmesinde 2 ml yeterli olmaktadır.
Nazolabial bölge dolgusu (hüzün çizgisi) tekniği, dudak dolgusundan tamamen farklı olup, bu konuda tecrübeli ve uzman kişilerden yardım almanızı şiddetle tavsiye ederim. İstenen sonuç için uygulayıcı; gerektiği kadar ve kaliteli dolgu yapmalı ve hastayı yanlış bilgilendirmemelidir.
Nazolabial bölge dolgusu kalıcılık süresi eğer kaliteli ve yeterli bir dolgu ise dudak dolgusuna göre daha uzundur ve ortalama 12-18 ay kadar kalıcılığı vardır. Ve dudak dolgusunda da olduğu gibi dolgunun hepsi erimez. Belli bir kısmı kalır ve tekrarlayan uygulamalarda tedavi edici özelliğe bürünür.