Saç Ekimi Kimlere Yapılır?
Saç ekimi işlemi ilerleyici kronik hastalığı veya cilt hastalığı olmayan tüm hastalara uygulanabilir bir yöntemdir. Genellikle erkek tipi kellik sorununun çözümü olan saç ekimi, bu tip kellikte dökülmeyen arka ve yan kısımlardan alınan saç köklerinin saçsız alanlara taşınması prensibine dayanır. Kadınlarda ise çok daha az başvurduğumuz bir yöntem olup yine kadınlarda da erkek tipi kellik durumlarında uygulanması başarılı sonuç vermektedir. Aynı zamanda saç köklerinin, kaş, sakal ve bıyık bölgelerine de ekilmesi mümkündür.
Saç Ekimi Alternatif Yöntemler
Saç dökülmesine engellemek için uygulanan bir çok yöntem vardır (mezoterapi, medikal tedaviler vb.). Fakat saç dökülmesi belli bir seviyeye ulaşıp saçsızlık durumu oluştuysa saç ekimi tek seçenektir. Saç ekiminin de çeşitli yöntemleri vardır. Geleneksel hale gelmiş ve hemen hemen dünyanın her köşesinde uzun yıllardır yapılmakta olan FUE; FUE’nin geliştirilmiş hali olan ve ekimlerin kanal açılmadan enjeksiyon yöntemiyle yapıldığı DHI ve son olarak kök hücre destekli saç ekimleri.
Saç Ekimi Ameliyat Öncesi
İşlem lokal anestezi altında yapılacağından, hastalarımızın aç veya susuz kalmasına gerek yoktur. Uzun süren bir işlem olması dolayısıyla rahat kıyafetler giyilmesi önerilir. Saç köklerinin alınacağı bölge olan arka ve yan kısımlarda saçlar kesilir. Tüm saçların kesilmesi estetik olarak daha kabul edilebilir bir görüntü olacağından, tercih edilebilir. Ayna karşısında ön saç çizgisi oluşturulur ve hastalarımızın onayına sunulur. Hasta onayının ardından lokal anestezi yapılarak işleme başlanır.
Saç Ekimi Ameliyat Tekniği
Saç köklerini taşıyan doku parçaları (greft) alınarak sıraya dizilir. Bu aşama tüm yöntemler için ortaktır. Burada asıl olan saç alınan bölgelerde gözle görülür seyrelmeye yol açmamaktır. FUE yönteminde ekim açılan kanalların içine greftlerin yerleştirilmesi yoluyla yapılır. DHI yönteminde ise kanal açılmaz, özel kalemler yardımıyla greftler cilt içine enjekte edilir.
Saç Ekimi Ameliyat Sonrası
İşlemin sonrasındaki üç gün boyunca hastalarımızın başında pansuman bulunacaktır. Bu pansuman 3. gün tarafımızdan çıkarılır ve ilk yıkaması yapılır. İlk 10 günlük süreçte kullanılacak losyonun, kullanma şekli öğretilir. Yaklaşık 3 hafta sonra ekilen saçların çoğunluğu dökülür. Yaklaşık 3. ayda ise kalıcı olan saçlar çıkmaya başlar. Giderek güçlenen saç telleri yaklaşık 7-8. aylarda istenilen seviyeye ulaşır. Net olarak iyileşmenin bittiği süre ise 1. yılın sonudur. Sonuç olarak, sabır isteyen bir sürecin sonunda, arzu edilenden sonuca ulaşılmış olur.